Blåbärsshake
Fräsch och frisk blåbärshake, som passar lika bra som mellanmål som efterrätt. Vaniljglassen gör shaken svalkande god medan filen ger den en syrlig karaktär som passar utmärkt till de goda blåbären.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005
Ingredienser
2 glas
4 dl lättfil
1/2 paket vaniljglass (à 1/2 liter) gärna light
1 dl blåbär (färska eller djupfrysta)
För alla
Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt ut filen mot laktosfri fil eller youghurt och välj laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: byt filen mot mjölkfri yoghurt t ex Alpro soya yofu naturell och välj mjölkfri glass.
Gör så här
Tips
Det går också bra att blanda ingredienserna i en kanna och sedan mixa med stavmixer eller vispa med elvisp.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi920 KJ / 220 kCal
Fett5 g
Kommentarer