Siciliansk zucchinipizza med lufttorkad skinka

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Siciliansk zucchinipizza med lufttorkad skinka

Fredagsmys med hemgjord pizza! Vi gör den hel italiensk med zucchini, mozzarella, basilika och lufttorkad skinka. Ta halva mängden jäst och låt pizzadegen kall jäsa över natten i kylskåp om du vill ligga steget före.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2012

Siciliansk zucchinipizza med lufttorkad skinka

Ingredienser

4 portioner

Pizzadeg

1/2 paket jäst (à 50 g)
3 dl ljummet vatten (37°C)
7 1/2 dl vetemjöl
2 msk olja
1 1/2 tsk salt
flingsalt
nymalen svartpeppar

Topping

1 zucchini
1 rödlök
2 mozzarella (à 125 g)
1 burk pizzasås (à 400 g)
ca 160 g lufttorkad skinka
1/2 kruka basilika

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

14 st
  • Vi gjorde massor med sicilianska minipizzor till vårt buffébord förra helgen och alla gäster gjorde tummen upp! Alla minipizzor blev inte likadana då vi lade till en oliv på några, en halv körsbärstomat eller en skiva champinjon på de andra. Succé!

    Anna-karin

  • Pizza är den ultimata maträtten! Det går att variera till oändlighet, och vissa variationer är lyckade - andra misslyckade. Den här tillhör den första kategorin. Annorlunda med squash på pizza, men gott. Jag sparade i frysen och åt till lunch ett par dagar senare, vilket fungerade lika bra. Basilikabladen såg dock lite underliga ut efter att jag kört dem i micron, så ett tips är att plocka bort dem innan man fryser den (eller i alla fall innan man tinar den, så kan man lägga på dem igen efteråt).

    Linn

  • En favorit, lade till skivade färska tomater och hade avrunnen krispig bacon på istället för skinka andra gången vilket gjorde en god kontrast till zuccinin.

    Esther

  • En väldigt god variation på pizza. Zucchini var nytt att använda för mig, men kan garanteras användas mer. Hade lite ketchup och lite passerade tomater istället för "pizzasås" och skivade även på färska tomater som satte pricken över i:et. Tycker den är god även utan skinka som ett vegetariskt alt. Vår son på 3 år åt med god aptit fast han i normala fall inte gillar pizza alls.

    Esther

  • lättlagad och fräsch, vilket passar perfekt som sommarmat. gjorde egen pizzasås och la dessutom till färska champinjoner. andra gången ersattes rödlöken med färska tomater då ingen i familjen gillar lök.flingsaltet passade fint till de söta tomaterna. lagas säkerligen fler gånger!

    Annika

  • Det här var väldigt gott! Kändes Det gick snabbt att göra med färdig pizzabotten i stället för egen. Gjorde egen "sås", blandade 1 dl tomatpuré, 1 msk torkad oregano och 1 msk basilikapesto. Bredde ut detta på pizzabotten och över det hade jag avrunna krossade tomater. Pizzan tog ca 45 min att göra och kommer definitivt att lagas igen.

    Diana

  • Underbart med lite variation på hemma lagad pizza. Annars är vår favorit köttfärspizza. Ofta saknar jag bra grönsaker att ha på pizza. Zucchinin gjorde pizzan nyttig och fräsch. Luktade Italien i hjärtat på mig med parmaskinka, basilika ringlande olja ovanpå. Kommer helt klart att använda zucchini hädanefter på hemmagjord pizza. Gillar skarpt att hälla olja i plåten och lätt som en plätt trycka ut degen, gick jättelätt. Det kommer jag oxå att ta med mig. Jag förstår verkligen inte varför fler föredrar hemmagjord pizza före köpe. Ett pyttelitet minus var att pizza degen blev för tjock tycker jag. Gillar bättre att göra degen på bakpulver istället för jäst, då blir degen tunnare. Tog 1 timme och 30 min. I pauserna spelade jag spel med barnen. Super duper maträtt!

    Karin

  • Pizza är alltid omtyckt och därför är det lika bra att dubblera receptet direkt. Eller varför inte göra ännu mer och baka baguetter av den deg som inte blir till pizza? Ugnen ska ju ändå värmas upp. Jag väljer att koka ihop min sås själv och finhackar därför löken först innan jag fräser den. Häller sedan på en burk eller hackade färska champinjoner. Därefter krossade tomater och kryddor (salt, peppar, oregano eller basilika). Kokar några minuter och får en smakrik sås. Eftersom jag själv inte äter kött gör jag en pizza utan skinkan och en med. Mozzarellan är väldigt god men jag vill gärna riva ännu någon ost över pizzan och då tar jag vad som råkar finnas hemma i kylen. För det är väl det som pizza är - en sorts restmat?

    Annica

  • Är detta typiskt sicilianskt? Jag vet inte, har aldrig varit på Sicilien. (Tror de har en typisk tjock pizza med tomatsås, lök och sardeller...) Personligen föredrar jag tunn pizza, men för att vara en tjock variant är denna helt ok. Påminner lite om de pizzabitar man kan gå in och köpa på bagerierna i Italien. Jag gjorde egen tomatsås (en burk finkrossade tomater 400 g, en skvätt vin, en nypa salt och socker, 1 chalottenlök, 1 vitlöksklyfta, salt, oregano och mot slutet färsk/fryst basilika). För att inte få en blöt pizza förvärmer jag plåten med ugnen på 275 grader, bakar ut pizzadegen och lägger den på ett lätt oljat bakplåtspapper, breder över halva mängden sås (resten sparar jag till en pastalunch), lägger på löken och zucchinin, stänker över lite olja och för sedan över på den heta plåten. Gräddas ca 7-8 minuter och sedan lägger jag på mozzarellan och gräddar ytterligare ca 6-7 minuter. Alltså: jag förgräddar inte, har varmare ugn och het plåt. Zucchinin bör också vara av det mindre slaget och inte en stor med massor av frön... Stor zucchini är inte bättre zucchini! Bra deg som är perfekt att göra på morgonen, lägga i kylen och baka ut på kvällen, minskade dock saltmängden till 1 tsk.

    Karin

  • Tog tre gram jäst och blandade degen på morgonen och lät den stå i rumstemperatur och jäsa hela dan. I stället för skinka la jag på sardellfileer, en riktig höjdare på pizza. Jag gjorde egen tomatsås av lök, vitlök, lite rödvin och en burk tomater. Lät den koka ihop ordentligt. skippade förgräddningen. Pizzan blev blöt. Det beror förmodligen på squashen. Den kan man lägga ut på bakplåtspapper på en plåt och torka i ugnen medan ugnen blir varm. Mozarellan bidrar nog också till blötheten. Jag tror det på många sätt blir bättre med svensk hårdost. Mer smak, bättre konsistens, mer färg och kortare transport.

    Göran

Testa liknande recept

  • Minipizzor med parmaskinka och oliver
    Betyg 2.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tortillapizza med vitkålssallad
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pinsa med lufttorkad skinka och pesto
    Betyg 4.5 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Hembakt pizza på italienskt vis
    Betyg 3.7 av 5.215 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pizza med skinka och pizzasallad
    Betyg 4.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pizza med skinka och mozzarella
    Betyg 3.8 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad