UNDER 15 MIN | Enkel

Shrimp rolls med brioche

Istället för lobster roll – gör shrimp roll där krämig och syrlig räkröra med selleri, citron och majonnäs utgör fyllningen. Servera räkröran i ett saftigt vitlöksrostat briochebröd, perfekt som förrätt eller enkel lunch.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina räkorna.
  2. Tärna sellerin fint. Blanda sellerin med räkor, majonnäs, chiliflakes och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
  3. Bryn smöret lätt med vitlöken. Rosta bröden och pensla med vitlökssmöret. Fyll med räkfyllningen och toppa med gräslöken. Ät direkt.
  4. Till servering: Servera gärna med citronklyftor.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen och brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Näringsvärdet är exkl. citronklyftor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 selleristjälk
  • 200 g frysta skalade räkor
  • 1 dl majonnäs
  • 1 - 2 krm chiliflakes
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • salt
  • svartpeppar
  • 3 msk smör
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 4 korvbröd av brioche
  • 2 msk finskuren gräslök
Till servering
  • citronklyftor

Näringsvärde
Per portion

Energi 1929 kJ / 461 kCal