Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Shakshuka - äggrätt från mellanöstern

Shakshuka är en spännande frukosträtt med tomat och ägg från Mellanöstern – suverän även till lunch, brunch eller middag. Här förenklar vi den matiga allt-i-ett-rätten med en färdigkryddad tomatsås. Sug upp den goda såsen med ett minst lika gott bröd!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs vitlöken i oljan i en stekpanna på medelvärme ca 5 minuter.
  2. Tillsätt harissa och spiskummin. Fräs ytterligare någon minut. Häll i tomatsåsen och låt koka några minuter.
  3. Knäck i äggen en bit från varandra. Sätt på lock och låt sjuda 5–10 minuter, tills äggen precis stelnat.
  4. Strö över smulad fetaost, persilja och chiliflakes.
  5. Till servering: Servera med rostat surdegsbröd.

För alla

Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och välj lämpligt bröd.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot tofu. Välj lämpligt bröd.
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • 1/2 tsk harissa
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 burk färdig tomatsås (à ca 400)
  • 4 små ägg
  • 1/2 paket fetaost (à 150 g)
  • 1/2 dl hackad persilja
  • chiliflakes att strö över
Till servering
  • rostat surdegsbröd
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 1677 kJ / 405 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept