Shakshuka - äggrätt från mellanöstern
Shakshuka är en spännande frukosträtt med tomat och ägg från Mellanöstern – suverän även till lunch, brunch eller middag. Här förenklar vi den matiga allt-i-ett-rätten med en färdigkryddad tomatsås. Sug upp den goda såsen med ett minst lika gott bröd!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016
Ingredienser
4 portioner
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk olja
1/2 tsk harissa
1 tsk malen spiskummin
1 burk färdig tomatsås (à ca 400)
4 små ägg
1/2 paket fetaost (à 150 g)
1/2 dl hackad persilja
chiliflakes att strö över
Till servering
rostat surdegsbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1677 KJ / 405 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater38 g
Protein16 g
Kommentarer
Fantastic, add yellow onion!
Emily
2022-01-19Riktigt gott!
Ewa
2017-09-27Bedrövligt påvert. Trist som tusan. Tomatkross med ägg i. Fantasilöst dessvärre.
Sofia
2016-11-25