Shakshuka - äggrätt från mellanöstern

38
4
Shakshuka - äggrätt från mellanöstern

Shakshuka är en spännande frukosträtt med tomat och ägg från Mellanöstern – suverän även till lunch, brunch eller middag. Här förenklar vi den matiga allt-i-ett-rätten med en färdigkryddad tomatsås. Sug upp den goda såsen med ett minst lika gott bröd!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Shakshuka - äggrätt från mellanöstern

Ingredienser

4 portioner
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk olja
1/2 tsk harissa
1 tsk malen spiskummin
1 burk färdig tomatsås (à ca 400)
4 små ägg
1/2 paket fetaost (à 150 g)
1/2 dl hackad persilja
chiliflakes att strö över

Till servering

rostat surdegsbröd

För alla

Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och välj lämpligt bröd.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot tofu. Välj lämpligt bröd.
Innehåller ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

38

Kommentarer

Emily

2022-01-19

Fantastic, add yellow onion!

Ewa

2017-09-27

Riktigt gott!

Sofia

2016-11-25

Bedrövligt påvert. Trist som tusan. Tomatkross med ägg i. Fantasilöst dessvärre.

Näringsvärde per portion

Energi 1677 KJ / 405 kCal
Fett 20 g
Salt 2 g
Kolhydrater 38 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden