Shakshuka - äggrätt från mellanöstern

Betyg 3.7 av 5.
40 personer har röstat
4
Shakshuka - äggrätt från mellanöstern

Shakshuka är en spännande frukosträtt med tomat och ägg från Mellanöstern – suverän även till lunch, brunch eller middag. Här förenklar vi den matiga allt-i-ett-rätten med en färdigkryddad tomatsås. Sug upp den goda såsen med ett minst lika gott bröd!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Shakshuka - äggrätt från mellanöstern

Ingredienser

4 portioner
1   pressad vitlöksklyfta
2 msk  olja
1/2 tsk  harissa
1 tsk  malen spiskummin
1   burk färdig tomatsås (à ca 400)
4   små ägg
1/2   paket fetaost (à 150 g)
1/2 dl  hackad persilja
chiliflakes att strö över

Till servering

rostat surdegsbröd

För alla

Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och välj lämpligt bröd.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot tofu. Välj lämpligt bröd.
Innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
40 personer har röstat

Kommentarer

Fantastic, add yellow onion!

Emily

2022-01-19

Riktigt gott!

Ewa

2017-09-27

Bedrövligt påvert. Trist som tusan. Tomatkross med ägg i. Fantasilöst dessvärre.

Sofia

2016-11-25

Näringsvärde per portion

Energi1677 KJ / 405 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater38 g
Protein16 g

Testa liknande recept

Paprika- och harissayoghurt
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Marockansk morotssallad
Betyg 4.6 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Harissamorötter med couscous och tahini
Betyg 4.5 av 5.
73 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kycklingkebabspett med smakrik couscous-sallad
Betyg 3.5 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svartkålspanna med zucchini, kikärter och bakade ägg
Betyg 4.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fetaostbiffar med tabbouleh och harissayoghurt
Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga