Shakshuka med fetaost

Betyg 3.7 av 5.41 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Shakshuka med fetaost

Shakshuka är en god rätt med tomat och ägg från Mellanöstern – suverän till frukost, lunch, brunch eller middag. Här toppar vi med fetaost och förenklar vi den matiga allt-i-ett-rätten med en färdigkryddad tomatsås. Sug upp den goda såsen med ett minst lika gott bröd!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Shakshuka med fetaost

Ingredienser

4 portioner
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk olja
1/2 tsk harissa
1 tsk malen spiskummin
1 burk färdig tomatsås (à ca 400)
4 små ägg
1/2 paket fetaost (à 150 g)
1/2 dl hackad persilja
chiliflakes att strö över

Till servering

rostat surdegsbröd

Gör så här

00:05:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Det saknas en rad kryddor i det här receptet

    David

  • Fantastic, add yellow onion!

    Emily

  • Riktigt gott!

    Ewa

Näringsvärde per portion

Energi1677 KJ / 405 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater38 g
Protein16 g

Testa liknande recept

  • Paprika- och harissayoghurt
    Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Marockansk morotssallad
    Betyg 4.6 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kycklingkebabspett med smakrik couscous-sallad
    Betyg 3.5 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad