Sesambananer i apelsincaramel

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Sesambananer i apelsincaramel

En snabblagad dessert som är både lyxig och snygg! Den goda apelsincaramelsåsen gör du av apelsinsaft, socker och vatten som får sjuda ihop före du lägger ner bananerna och sesamfröna. Dekorera de varma sesambananerna med kanel och citronmeliss.

Sesambananer i apelsincaramel

Ingredienser

4 portioner
4 medelstora bananer
1 1/2 dl socker
1/2 dl hett vatten
1 dl pressad apelsinsaft
1 - 1 1/2 msk sesamfrön
kanel
citronmeliss

Till servering

glass (se recept under tips nedan)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • supergott! avslutade en av mina tjejmiddagar med denna superba efterrätt, vilket var mycket populärt. väldigt lätt, men känns lyxigt, var noga med att inte skära för tunna bananskivor bara, de går lätt sönder i stekpannan. blandade även i lite citron istället för bara apelsin, vilket blev jättebra! hett tips! glass till tycker jag är ett måste, den smälter perfekt till de varma bananerna...

    Elin

Näringsvärde per portion

Energi1140 KJ / 270 kCal
Fett2 g

Testa liknande recept

  • Stekta bananer med råsocker och glass
    Betyg 4.4 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillade bananer med glass
    Betyg 2.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Daim sandwich
    Betyg 4.3 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad