Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Serranolindad chèvre med tryffeldoft

Ett utsökt recept på lyxig serranolindad chèvre med tryffeldoft som passar perfekt att servera till fest. Du gör det enkelt av serranoskinka, chèvre, oregano, olivolja och eventuellt vit tryffelolja. Passar bra till förrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa samman ost, oregano och olja i en matberedare.
  2. Lägg ut skinkan över en stor bit plastfolie, så att skivorna täcker varandra.
  3. Bred försiktigt ut osten genom att först klicka och sedan trycka till den på skivorna.
  4. Rulla ihop skinkan och slå in i plasten. Lägg in i kylskåp att stelna innan du skär till skivor. Droppa över lite vittryffelolja vid servering (valfritt).

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Tips

Skinkrullarna går utmärkt att frysa och är superläckra att plocka fram som drinktilltugg. Skär dem gärna med en riktigt vass kniv när de är halvfrusna.
Vegetariskt: byt ut serranoskinkan mot rostade skivor av aubergine.

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
  • 4 skivor serranoskinka
  • 150 g mjuk chèvre utan kant
  • 1 tsk finhackad färsk oregano
  • 1 tsk stark olivolja
  • ev vit tryffelolja
Lägg till i inköpslistan