Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Senapskassler

Fläskkött passar utmärkt tillsammans med frukt och i Senapskassler finns både kassler och äpple. Tillsammans med senap och purjolök skapar de en smaksymfoni som serveras med sallad och kokt potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kassler i tunna skivor ca 1/2 cm tjocka. Skala, kärna ur och skär äpplena i skivor.
  2. Bred senap på hälften av kasslerskivorna. Lägg på äppelskiva och täck med kasslerskiva utan senap.
  3. Skölj purjolöken och dra av bladen. Förväll dem snabbt i kokande vatten.
  4. Rulla ett purjoband om kasslerpaketet och fäst ihop. Smält lite matfett i en panna och stek paketen 2-3 minuter per sida.
  5. Servera med kokt potatis och sallad där resten av purjolöken strimlats med.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g benfri kassler
  • 2 äpple
  • senap
  • 1 purjolök
  • smör eller margarin
  • 800 g potatis
  • sallad
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer