Senaps- och dragonmarinerad abborre

Betyg 4 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Senaps- och dragonmarinerad abborre

Senaps- och dragonmarinerad abborre är en rätt utöver det vanliga. Marinaden gör du enkelt av dijonsenap, gräddfil och dragon. Stek filéerna gyllenbruna i smör och servera med pressad potatis och en fräsch grönsallad.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007

Senaps- och dragonmarinerad abborre

Ingredienser

4 st
1/2 dl dijonsenap
1 dl gräddfil
1 dl finstrimlad dragon eller torkad (1 dl färsk strimlad motsvarar 1 msk torkad)
salt och svartpeppar
4 abborrfiléer
smör till stekning

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Så där. Går nog inte på repris.

    Mitra

  • Jättegott och lättlagat. Och klart prisvärt, med tanke på att vi har frysen full med abborrfileer. Hade dock ingen gräddfil hemma så körde creme fraiche. Funkade utmärkt. Värmde också på torkad dragon för att få mer smak innan jag rörde ihop marinaden. Och tog tidigare tips och gjorde cole slaw på avskarqpad marinad.

    Mona

  • Toppengott. Jag serverade med kokt potatis, gröna bönor och använde marinadröran till en coleslaw på finstrimlad vitkål och morot som passade utmärkt.

    Kerstin

Testa liknande recept

  • Stekta abborrfiléer
    Betyg 3.2 av 5.75 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fiskfärsbiffar med senapsgräddfil
    Betyg 3.9 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kanapé med abborre
    Betyg 1.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lax med dragon- och morotsbulgur
    Betyg 4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad