Semifreddo med choklad, dulce de leche och hasselnötter

Semifreddo betyder halvfryst på italienska och är en magiskt god glassdessert med vispgrädde och ägg. Perfekt när du vill ha en dessert som kan göras i förväg! Här smaksätter vi semifreddon med choklad och toppar med dulce de leche och rostade hasselnötter.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Gör så här
00:10:00
08:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2851.4 KJ / 681.1 kCal
Fett53.7 g
Salt0.78 g
Kolhydrater36.38 g
Protein12.3 g
Kommentarer
14 stLite för mäktig för min smak.
Ambjörn
Den här semifreddon gör jag ofta. . . så god. . . . .kan verkligen rekommenderas. . . . Helena
Helene
Chokladen blandande sig inte med röran med sockret och äggulorna, det blev grynigt! Ville ha en jämn brun smet som på bilderna men det ser mer ut som straciatella-glass.
Märta
Det här är en återstående dessert i mitt hem sedan nyår 2020-2021.
David
Okej efterrätt, väldigt stampig och mäktig. Lät det som blev över stå i kylen och åt den som mousse dagen efter, funkade det med. Jag skulle hellre välja att servera lite frukt och grädde till denna för att lätta upp det lite.
Louice
Magiskt god!
Christel
Väldigt god och enkel att göra.
Miriam
Så gott👌
Melat
Så himla gott recept! Jag använde 55% choklad, var rädd för att det skulle bli för mörkt. Första gången jag gjorde egen glass och var lite orolig för hur det skulle bli, men det blev toppen, så kommer definitivt göra det igen!
Rebecca
Jättebra recept! Rekommenderar att ha några hallon till för att lätta upp rätten lite, det blir fantastiskt gott!
Lina