Scones

På söndagsbrunchen vill man ha något nybakat och delikat och det passar därför utmärkt att baka scones för detta tillfälle. Sconesen är godast om du serverar dem med söt marmelad eller ost.

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per scone.
Energi693 KJ / 166 kCal
Fett6 g
Salt0.7 g
Kolhydrater24 g
Protein4 g
Kommentarer
Hej, ovanligt med en recept på Engelska scones utan ägg el nåt som ersatter dem! Ska prova även om det låter försvenskat. En annan sak: NEVER marmalade on scones! Ever! Jam har man på scones, dvs sylt, men aldrig marmelad (en Brit skulle bli rent chockerad). Och clotted cream! Som ni tyvärr inte säljer. Mascarpone är en okej ersättning. Det här är inte jag som är fånig, det är allvar för Britterna... 😉
Johanna
2025-06-28När jag bakade detta med barnen glömde vi bakpulvret och vi fick sega smala scones, barnen älskade det!
Kalle
2025-06-21Bakar efter detta receptet alltid och äter scones med hjortronsylt! Lena Bjelkholm
Lena
2025-06-09