Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Scones

Ett snabblagat recept på klassiska, mumsiga scones. Du gör bröden av bland annat mjöl, socker, smör och mjölk. Lyxigt att servera till frukost tillsammans med smör och ost eller citron- och limecurd.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Blanda vetemjöl med bakpulver, socker, salt, och smör i bitar i en matberedare eller nyp ihop för hand till en smulig deg. Tillsätt mjölk och blanda snabbt ihop degen, den ska vara kladdig.
  3. Klicka ut 12 scones (för 12 st) av smeten med hjälp av en sked på bakpappersklädd plåt. Grädda ca 12 minuter. Servera nygräddade med Citron- och limecurd.

För alla

Innehåller gluten men är fri från ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och ersätt mjölk med havre-, ris- eller sojabaserad mjölkersättning.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 9 dl vetemjöl
  • 1 1/2 msk bakpulver
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör
  • 4 dl mjölk
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?