Sardinströmming | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sardinströmming

Sardinströmming tillagas i ugn och kan serveras som smörgåsmat eller tillsammans med ris. Salta och lägg strömmingen på en ugnssäker form, täck med vitvinsvinäger, vitt vin, tomatpuré, olja och vitlök och låt gå i ugn. Smaskigt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa, bena ur och skölj strömmingen. Salta på köttsidan. Vik ihop strömmingarna så att de ser hela ut och lägg dem i en ugnssäker form.
  2. Blanda resten av ingredienserna och häll över strömmingen. Sätt in formen i 200°C, mitt i ugnen, ca 20 min.
  3. Låt strömmingen bli kall och servera den som smörgåsmat eller med kokt ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg strömming eller strömmingsfilé (1 kg strömming motsvarar 600 g strömmingsfilè)
  • 1 tsk salt
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vitt vin
  • 3 msk tomatpuré
  • 1/2 dl olja
  • 1 vitlöksklyfta (krossad)
  • svartpeppar
Till servering
  • ris
Lägg till i inköpslistan