Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rödkålscachumber

Förträfflig cachumber med rödkål, citron, sambal badjak, fänkålsfrön socker och rapsolja. Rödkålscachumber passar utmärkt att servera till den indiska maten.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla rödkålen fint.
  2. Strö över salt. Gnid in och krama ut vätskan ur rödkålen.
  3. Tillsätt citronjuice, sambal badjak, fänkålsfrön, socker och olja. Blanda väl. Ställ kallt till servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i sambal badjak.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1/2 rödkål (1/2 rödkål motsvarar ca 500 g)
  • 2 tsk salt
  • juicen av 1/2 citron
  • 1 msk sambal badjak
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk socker
  • 2 msk rapsolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB