Salviakryddade pannbiffar med ostpotatis

11
0
Salviakryddade pannbiffar med ostpotatis

Salviakryddade pannbiffar med ostpotatis är husmanskost när den är som bäst! Koka bara ihop din karamelliserade tomat- och löksky och låt sedan de brynta biffarna sjuda i den en stund. Servera dina smarriga skybiffar med potatisen och krispig sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010

Salviakryddade pannbiffar med ostpotatis

Ingredienser

4 portioner

Ostpotatis

700 g potatis (fast sort)
25 g smör
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 dl riven Västerbottensost

Pannbiffar

3/4 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1 gul lök
600 g nötfärs
1 ägg
1/2 dl hackad salvia
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
smör till stekning

Tomat- och löksky

2 gula lökar
2 tomater
1 msk smör
2 tsk farinsocker
2 msk konc kalvfond
3 dl vatten
2 krm salt
1 krm peppar

Sallad

1 morot
rucola
1 klyfta vitkål
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
1/2 tsk malen kummin

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd ströbröd fritt från gluten eller byt mot rent havre.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd eller havregryn. Välj mjölk och matfett utan laktos. Kontrollera fonden.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd eller havregryn. Ersätt mjölk med soja- eller havrebaserad ersättning, använd mjölkfritt matfett eller olja och mjölkfritt ostalternativ. Kontrollera fonden.
Gör äggfri: använd ströbröd fritt från ägg, ersätt ägget med ca 1/2 dl vatten och ca 1 msk potatismjöl (för 4 port).

Gör så här

Tips

Sallad:
Skala och skär morot i tunna slantar. Skär vitkål i tunna strimlor. Blanda med rucola. Skala och finriv vitlöksklyfta. Blanda vitlöken med olivolja, äppelcidervinäger, malen kummin, salt och peppar. Häll dressingen över salladen vid servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer