Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Salviakryddade pannbiffar med ostpotatis

Salviakryddade pannbiffar med ostpotatis är husmanskost när den är som bäst! Koka bara ihop din karamelliserade tomat- och löksky och låt sedan de brynta biffarna sjuda i den en stund. Servera dina smarriga skybiffar med potatisen och krispig sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med potatisen. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Ostpotatis: Smält smöret. Skala potatisen och dela dem på längden om de är stora. Lägg i en ugnssäker form. Pensla potatisen med smöret. Ställ in i ugnen ca 25 minuter. Ta ut och krydda med salt och peppar. Strö över osten. Tillaga ytterligare ca 15 minuter, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
  3. Biffar: Blanda mjölk och ströbröd. Låt svälla 5-10 minuter.
  4. Skala och riv eller finhacka löken. Blanda ner lök, färs, ägg, salvia, salt och peppar i mjölk- och ströbrödsblandningen. Forma 8 pannbiffar av smeten (för 4 port).
  5. Stek biffarna i smör, ca 2 minuter på varje sida, i en stor stekpanna med lock. Ta upp dem och lägg åt sidan.
  6. Tomat- och löksky: Skala, halvera och skär löken i skivor. Skär tomaten i grova tärningar. Bryn löken i smör i stekpannan ca 2 minuter, tills den fått lite färg. Tillsätt sockret och låt det karamellisera någon minut. Tillsätt fond, vatten, tomater,salt och peppar. Låt koka ihop ca 4 minuter.
  7. Lägg ner biffarna i stekpannan. Sjud ca 10 minuter under lock, tills biffarna är klara.
  8. Sallad: Servera med potatisen och gärna en sallad med rucola, morot och vitkål.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd ströbröd fritt från gluten eller byt mot rent havre.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd eller havregryn. Välj mjölk och matfett utan laktos. Kontrollera fonden.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd eller havregryn. Ersätt mjölk med soja- eller havrebaserad ersättning, använd mjölkfritt matfett eller olja och mjölkfritt ostalternativ. Kontrollera fonden.
Gör äggfri: använd ströbröd fritt från ägg, ersätt ägget med ca 1/2 dl vatten och ca 1 msk potatismjöl (för 4 port).

Tips

Sallad:
Skala och skär morot i tunna slantar. Skär vitkål i tunna strimlor. Blanda med rucola. Skala och finriv vitlöksklyfta. Blanda vitlöken med olivolja, äppelcidervinäger, malen kummin, salt och peppar. Häll dressingen över salladen vid servering.

Ingredienser

Portioner: 4
Ostpotatis
  • 700 g potatis (fast sort)
  • 25 g smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl riven Västerbottensost
Pannbiffar
  • 3/4 dl mjölk
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 gul lök
  • 600 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1/2 dl hackad salvia
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • smör till stekning
Tomat- och löksky
  • 2 gula lökar
  • 2 tomater
  • 1 msk smör
  • 2 tsk farinsocker
  • 2 msk konc kalvfond
  • 3 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Sallad
  • 1 morot
  • ruccola
  • 1 klyfta vitkål
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1/2 tsk malen kummin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?