Salviakryddade pannbiffar med ostpotatis
Salviakryddade pannbiffar med ostpotatis är husmanskost när den är som bäst! Koka bara ihop din karamelliserade tomat- och löksky och låt sedan de brynta biffarna sjuda i den en stund. Servera dina smarriga skybiffar med potatisen och krispig sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010
Ingredienser
4 portioner
Ostpotatis
700 g potatis (fast sort)
25 g smör
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 dl riven Västerbottensost
Pannbiffar
3/4 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1 gul lök
600 g nötfärs
1 ägg
1/2 dl hackad salvia
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
smör till stekning
Tomat- och löksky
2 gula lökar
2 tomater
1 msk smör
2 tsk farinsocker
2 msk konc kalvfond
3 dl vatten
2 krm salt
1 krm peppar
Sallad
1 morot
rucola
1 klyfta vitkål
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
1/2 tsk malen kummin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer