Salviabakad grissida med jordärtskockskräm och syrlig bananschallotenlök

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Salviabakad grissida med jordärtskockskräm och syrlig bananschallotenlök

Ett tjusigt och avancerat recept på en rejäl måltid med salviabakad grissida med jordärtskockskräm och syrlig bananschalottenlök. Utsökt att servera till fest!

Salviabakad grissida med jordärtskockskräm och syrlig bananschallotenlök

Ingredienser

4 portioner

Grissida

800 g lättrimmat sidfläsk gärna med svålen kvar
4 skalade och halverade schalottenlökar
10 salviablad
2 lagerblad
2 kvistar timjan
1 dl rött vin
vatten
2 msk äppelcidervinäger

Till pensling

1 msk honung gärna ljunghonung som är naturligt flytande
2 msk äppelcidervinäger

Jordärtskockskräm

8 skalade jordärtskockor
8 skalade mandelpotatisar
2 skalade vitlöksklyftor
2 msk crème fraiche
salt
vitpeppar

Till servering

lingonsylt med havssalt

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Grönt te med rosmarin och salvia
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Plommon-Karameller
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lingonshake
    Betyg 3.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad