Salt pecankolasås med vaniljglass

Koka ihop smör, muscovadosocker och grädde till en ljuvlig kolasås smaksatt med pecannötter och flingsalt. Fantastiskt gott i all enkelhet till vaniljglass. För inget går väl upp mot sött och salt ihop! Pecannötterna kan bytas mot salta jordnötter om man så önskar.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014

Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2413 KJ / 577 kCal
Fett36 g
Salt1.7 g
Kolhydrater58 g
Protein5 g
Kommentarer
26 stHej! Kanske dum fråga, men ska såsen vara varm vid servering så att glassen smälter lite, eller svalna först? /Ylva
Ylva
Hej Ylva! Det finns inga dumma frågor:-) Man kan nog välja själv vilken temperatur man vill ha på kolasåsen. Själv föredrar jag varm. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Älskar den! Hur länge håller den i kylskåpet?
Kristina
Hej Kristina! Vad roligt att du gillar kolasåsen. Jag gissar att den håller 3-4 dagar, troligtvis längre. Smaka och lukta på den innan ni äter. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Magiskt god, jag använde övervägande farinsocker isf det som var i receptet.
Ann-charlotte
Går denna att förbereda ?
Anna
Hej Anna! Det går alldeles utmärkt. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Enklaste och godaste jag ätit
Kari
Mycket uppskattat, så enkelt och smarrigt! 😋
Lisa
Blev osäker när jag ser mängderna 3 dl socker och bara 1 dl grädde? Men kommentarerna visar atg det blev bra
Jeanette
Superlätt att göra och ALLA älskar den. Men kan man förvänta sig nåt annat - socker och fett kan ju inte bli fel;)
Yvonne
Godaste kolasåsen!!
Jessica
Sååå god
Ulla