UNDER 30 MIN | Medel

Salt pecankola med vaniljglass

Koka ihop smör, muscovadosocker och grädde till en ljuvlig kolasås smaksatt med pecannötter och flingsalt. Fantastiskt gott i all enkelhet till vaniljglass. För inget går väl upp mot sött och salt ihop! Pecannötterna kan bytas mot salta jordnötter om man så önskar.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda smör och socker i en kastrull. Låt det smälta ihop under omrörning på svag värme.
  2. Rör ner grädden. Koka upp och låt småkoka ca 3 minuter. Tillsätt nötter och salt. 
  3. Servera nötkolasåsen med vaniljglass.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfria produkter av matfett, grädde och glass.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett, byt grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt och välj mjölkfri glass.
Gör äggfri: Välj äggfri glass.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 100 g smör
  • 3 dl mörkt eller ljust muscovadosocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl hackade nötter (gärna pecannöt)
  • 1 tsk flingsalt
  • vaniljglass till servering

Näringsvärde
Per portion

Energi 2413 kJ / 577 kCal