Salt pecankolasås med vaniljglass
Koka ihop smör, muscovadosocker och grädde till en ljuvlig kolasås smaksatt med pecannötter och flingsalt. Fantastiskt gott i all enkelhet till vaniljglass. För inget går väl upp mot sött och salt ihop! Pecannötterna kan bytas mot salta jordnötter om man så önskar.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014
Ingredienser
6 portioner
100 g smör
3 dl mörkt eller ljust muscovadosocker
1 dl vispgrädde
1 dl hackade nötter (gärna pecannöt)
1 tsk flingsalt
vaniljglass till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2413 KJ / 577 kCal
Fett36 g
Salt1.7 g
Kolhydrater58 g
Protein5 g
Kommentarer
Superlätt att göra och ALLA älskar den. Men kan man förvänta sig nåt annat - socker och fett kan ju inte bli fel;)
Yvonne
2024-01-01Godaste kolasåsen!!
Jessica
2023-08-01Sååå god
Ulla
2023-07-24