Salt pecankola med vaniljglass

109
10
Salt pecankola med vaniljglass

Koka ihop smör, muscovadosocker och grädde till en ljuvlig kolasås smaksatt med pecannötter och flingsalt. Fantastiskt gott i all enkelhet till vaniljglass. För inget går väl upp mot sött och salt ihop! Pecannötterna kan bytas mot salta jordnötter om man så önskar.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014

Salt pecankola med vaniljglass

Ingredienser

6 portioner
100 g
smör
3 dl
mörkt eller ljust muscovadosocker
1 dl
vispgrädde
1 dl
hackade nötter (gärna pecannöt)
1 tsk
flingsalt
-
vaniljglass till servering

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfria produkter av matfett, grädde och glass.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett, byt grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt och välj mjölkfri glass.
Gör äggfri: Välj äggfri glass.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

109

Kommentarer

Christine

2021-02-07

Fantastiskt god! Superenkel att svänga ihop också, tar 5 min.

Ulrika

2021-02-06

Jätte god och krämig!

Lina

2020-11-16

Så god! Bästa kolasåsen jag vet. Enkel att slänga ihop om man ska bjuda på efterrätt och smakar extra gott med muscovadosockret, nötterna och saltet.

Näringsvärde per portion

Energi 2413 KJ / 577 kCal
Fett 36 g
Salt 1.7 g
Kolhydrater 58 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept