Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Salsiccia med salsa rossa och potatismos

Salsiccia med salsa rossa och potatismos är en rätt med mycket smak. Salsa rossa är ett fylligt tillbehör med djupa smaker som du gör på grillad paprika, plommontomater, timjan, balsamvinäger, olja, vitlök och lite kryddor. Oerhört gott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Gör resten under tiden.
  2. Salsa rossa: Låt paprikan rinna av. Skala och finhacka vitlöken. Skär paprika och tomater i mindre bitar. Fräs vitlöken i oljan utan att den tar färg ca 2 minuter i en kastrull. Tillsätt paprika, tomater, balsamvinäger, timjan och socker. Smula ner buljongtärningen. Koka upp och låt koka på svag värme ca 20 minuter utan lock till en tjock sås. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek korvarna i hälften av matfettet 12–15 minuter tills de är genomstekta.
  4. Häll av och mosa potatisen med hjälp av en potatispress eller elvisp. Späd med mjölken och vispa till ett luftigt mos med ballongvisp eller försiktigt med elvisp. Rör ner resterande matfett. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera salsiccian med salsa rossa och potatismos. Toppa med rucola.

Tips

Blir du osäker på om korven är genomstekt, stick in en köttermometer och låt den klättra till 70°C. Då är den klar! Barnknepet: Mixa tomatsalsan slät och servera ev paprikan separat.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 900 g mjölig potatis
  • 8 färska salsicciakorvar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 1/2 dl mjölk (gärna 3 %)
  • ca 30 g ruccola till servering
  • salt och peppar
Salsa rossa
  • 180 g grillad paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g plommontomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk strösocker
  • 1/2 hönsbuljongtärning
Lägg till i inköpslistan