Salsiccia med salsa rossa och potatismos
Salsiccia med salsa rossa och potatismos är en rätt med mycket smak. Salsa rossa är ett fylligt tillbehör med djupa smaker som du gör på grillad paprika, plommontomater, timjan, balsamvinäger, olja, vitlök och lite kryddor. Oerhört gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2011
Ingredienser
4 portioner
ca 900 g mjölig potatis
8 färska salsicciakorvar
2 msk smör eller margarin
1 1/2 dl mjölk (gärna 3 %)
ca 30 g rucola till servering
salt och peppar
Salsa rossa
180 g grillad paprika
1 vitlöksklyfta
500 g plommontomater
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk torkad timjan
1 tsk strösocker
1/2 hönsbuljongtärning
Gör så här
Tips
Blir du osäker på om korven är genomstekt, stick in en köttermometer och låt den klättra till 70°C. Då är den klar!
Barnknepet: Mixa tomatsalsan slät och servera ev paprikan separat.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Korven blev en glad överasking hos oss och salsa rossan har vi redan gjort igen, en favo när inte alla gillar ketchup :D
Krister
2011-10-17