Salsiccia bolognese

Nog för att man aldrig tröttnar på en klassisk köttfärssås, men har du testat att göra en uppdaterad variant på salsicciafärs? En mustig och god salsiccia bolognese med smak av färsk rosmarin och vitlök är lika lyxigt som enkelt att laga!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022

Ingredienser
4 portioner
2 schalottenlökar
1 selleristjälk
2 msk tomatpuré
4 msk olivolja
500 g fyllning från färsk salsicciakorv eller salsicciafärs
2 dl rött vin
1 burk hela tomater (à 400 g)
1 lagerblad
1 msk hackad rosmarin
300 g spaghetti
salt
svartpeppar
Till servering
riven parmesan
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
25 stJättegott med färsk salsicciafärs, gul lök i stället och en extra morot.
Marita
Väldigt gott! Hade gul lök hemma istället för schalottenlök. Blev också bra:)
Helena
Lade till vitlök o morot, men även lagat som grundrecept. Verkligen gott,
Jonna
Smarrigt! Kommer att göra detta recept fler gånger.
Johan
Hade i hälften Chorizo för att få lite mer smak, blev supergott. Använde mig av ICAs färska korvar. Rekommenderar!!
Madeleine
Gjorde med färsk salsiccia-färs = gott… MEN det smakar verkligen JÄTTEmycket rosmarin, nästa gång jag ska laga detta kommer jag ta max 1 tsk.
Anna
Mycket godare med färsk Salsiccia ....Rekommenderas!!
Christina
Jag har lagat det här receptet två gånger med Scans frysta salcicciafärs och tyckte att det smakade gott! Jag tror säkert att det blir ännu godare med färsk färs (vilket det ofta är), men håller inte alls med om vad många andra har skrivit om den frysta färsen.
Elisabet
Mycket gott och smakrikt! Barnen älskar det också. Har lagat det vid flera tillfällen och bara använt färsk salsiccafärs. Känner verkligen inte av det som andra beskriver från den frysta färsen.
Gustaf
Riktigt äcklig fryst färs. Jag gillar kött men den här stinker och smakar gris på ett otäckt sätt. Slängde alltihop.
Ida