Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Salsa rossa

Behöver du en mumsig sås till den nygrillade saftiga steken? Då ska du tillaga Salsa rossa som är en fyllig sås gjord på grillade paprikor, kokta tomater och het chilifrukt som du mixar ihop till en slät, smakrik sås.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär paprika i 4 delar på längden. Lägg den med skalen uppåt och rosta under grillelement tills skalen blir blåsiga. Låt svalna och dra av skalen.
  2. Skär ett kryss i skalet på tomaterna och koka dem i 5 minuter. Dra av skalen.
  3. Lägg paprika och tomater i mixer tillsammans med urkärnad chilifrukt och olivolja. Kör i 5 minuter. Smaka av med salt. Servera till grillat kött och zucchinirätter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 röd paprika
  • 4 tomater
  • 1 chilifrukt
  • 1 dl olivolja av god kvalitet
  • salt
Lägg till i inköpslistan