Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Salladsfralla

En salladsfralla gör du snabbt och enkelt av småfrallor, som får en fyllning av tonfisk och sallad. Tonfiskröran med gräslök och basilika ger en fin sälta till salladsfrallan som får en avrundning i form av en dressing på balsamvinäger och olja.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort ett lock på varje småfranska och gröp ur dem.
  2. Fyllning: Låt tonfisken rinna av väl. Blanda den med hackad gräslök och basilika eller oregano efter smak. Krydda med lite pepparmix.
  3. Dressing: Skaka samman dressingen och häll den över tonfisken.
  4. Garnering: Lägg ett salladsblad i varje bröd. Fördela tonfisken ovanpå. Garnera med tomatklyftor, oliver och citrus.
  5. Placera locket på toppen av varje bröd och slå in hela härligheten i plastfilm. Ta gärna med lite extra dressing till serveringen.

Ingredienser

Portioner: 3
  • 3 småfranska
Fyllning
  • 1 burk tonfisk i vatten (à 200 g)
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • basilika eller oregano
  • pepparmix
Dressing
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 msk balsamvinäger eller vitvinsvinäger
Garnering
  • 3 grönsalladsblad
  • 1 tomat
  • några oliver
  • citron- eller limeklyftor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?