Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Sallad Niçoise

Matig och tilltalande sallad Nicoise med förträffliga ingredienser! Potatis, makrill, lök, haricots verts, oliver, tomater och ägg ger salladen sin speciella smak. Servera gärna med en klick gräddfil!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen. Låt svalna något. Skär potatisen i bitar. Dra bort skinnet från makrillen och dela den i bitar. Skala och skär löken i tunna skivor.
  2. Blanda makrillen med potatis, lök, avrunna haricots verts, oliver och tomater samt olja.
  3. Skala och skär äggen i klyftor. Blanda makrillblandningen med salladen precis före servering. Garnera med äggklyftor. Strö  över lite flingsalt och mal över lite svartpeppar. Servera gärna med en klick gräddfil.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut äggen och bjud ev med mozzarellaost i stället.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg färskpotatis
  • 400 g rökt makrill
  • 2 schalottenlökar
  • 1 burk haricots verts (à 400 g)
  • 1 1/2 dl oliver t ex kalamata
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 3 msk olivolja
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 påse sallad gärna med frisée (à 150 g)
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • ev gräddfil till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3407 kJ / 813 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer