Sallad Niçoise

11
1
Sallad Niçoise

Matig och tilltalande sallad Nicoise med förträffliga ingredienser! Potatis, makrill, lök, haricots verts, oliver, tomater och ägg ger salladen sin speciella smak. Servera gärna med en klick gräddfil!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010

Sallad Niçoise

Ingredienser

4 portioner
1 kg färskpotatis
400 g rökt makrill
2 schalottenlökar
1 burk haricots verts (bönor) (à 400 g)
1 1/2 dl oliver t ex kalamata
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
3 msk olivolja
3 hårdkokta ägg
1 påse sallad gärna med frisée (à 150 g)
flingsalt
nymalen svartpeppar
ev gräddfil till servering

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut äggen och bjud ev med mozzarellaost i stället.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Erika

2019-10-14

Mycket god och matig sallad, dock tog löken över för mycket, så det räcker med en schalottenlök!

Näringsvärde per portion

Energi 3407 KJ / 813 kCal
Fett 50 g
Salt 5.82 g
Kolhydrater 54 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden