Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Sallad med tre sorters bönor och senapsdressig

Tre sorters bönor; vaxbönor, vita bönor och kidneybönor, blandas ihop med selleristjälkar och rödlök. Salladen marinerar du i utomordentligt god dressing bestående av bland annat fransk senap, dragon och solrosolja.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa vaxbönorna. Koka dem i lättsaltat vatten i 1-2 minuter. De ska vara knappt mjuka. Låt rinna av.
  2. Skär sellerin i tunna skivor. Skala och finhacka rödlöken. Blanda de olika bönsorterna med selleri och rödlök.
  3. Mixa eller vispa samman ingredienserna till dressingen. Häll den över salladen. Låt den stå och marinera i minst 1 timme innan den serveras.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos eller ägg.

Tips

Den här salladen kan med fördel göras dagen före. Den blir bara godare av att stå och marinera i dressingen.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 400 g vaxbönor (gröna och/eller gula)
  • 3 selleristjälkar
  • 1 stor rödlök
  • 1 burk stora vita bönor (à 400 g)
  • 1 burk kidneybönor (à 400 g)
Dressing
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 dl solrosolja
  • 1/2 dl fransk senap
  • dragon
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer