Sallad med strimlad fläskytterfilé, papaya, lime, mynta och jordnötter

Betyg 4.2 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Sallad med strimlad fläskytterfilé, papaya, lime, mynta och jordnötter

Marinerad fläskytterfilé i en sallad med papaya och jordnötter, det har dina gäster kanske inte provat förut. Kanske inte du själv heller? Ett exotiskt och spännande salladsrecept med asiatiska tendenser.

Sallad med strimlad fläskytterfilé, papaya, lime, mynta och jordnötter

Ingredienser

4 portioner

Papayasallad

250 g frysta sojabönor
2 pak choi
1 papaya
1 gurka
125 g salladslök
1 kruka mynta

Fläskytterfilé

3 stjärnanis (hela stjärnanisblommor)
1 tsk salt
1/2 tsk grovmald svartpeppar
ca 600 g fläskytterfilé (gärna rapsgris)
1 msk olja

Marinad

2 vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
2 grön chili
4 msk färskpressad limesaft (4 msk motsvarar saft från ca 2 stora lime)
2 msk råsocker
2 tsk fisksås
3 msk olja

Topping

2 dl rostade jordnötter

Gör så här

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Valde bort sojabönorna och chilin men det smakade väldigt gott ändå. Min lokala Ica hade inte papaya så tog mango istället. Oerhört lätt att svänga ihop.

    Linda

  • Det här är ett av våra favoritrecept! Har lagat måååånga gånger men hoppar över myntan,

    Karina

  • Supergott!!

    Johanna

Testa liknande recept

  • Fläskytterfilé med brysselkål
    Betyg 4.4 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fläskytterfilé i ugn
    Betyg 4.7 av 5.332 personer har röstat
    Receptet har 100 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad