Sallad med marinerad torsk | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sallad med marinerad torsk

Sallad med marinerad torsk är både hälsosam och njutbar mat. Marinera torsken i citron, olivolja och honung innan stekning. Blanda tomater, äpple, oliver, krutonger, avokado och valfri blandad sallad och servera med matlagningsyoghurt med gräslök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Blanda ingredienserna till marinaden. Häll den över torskkuberna och låt dra i kylskåp ca 20 min.
  2. Yoghurt: Blanda yoghurt och gräslök och smaka av med salt och peppar. Låt yoghurten stå kallt till servering.
  3. Sallad: Skär tomat, avokado och äpple i cm-stora bitar. Blanda med rödlöksskivor, oliver, brödkrutonger och sallad i en stor skål.
  4. Hetta upp en fettsnål stekpanna och stek torsktärningarna. Blanda med salladen och toppa med gräslöksyoghurten.

Ingredienser

Portioner: 4
Marinad
  • saft och lite skal av 1 citron
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk honung
  • 400 g torskfilé, sej eller hoki i kuber
Gräslöksyoghurt
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 knippe gräslök finhackad
  • salt och peppar
Salladen
  • 3 tomater
  • 2 skalade och urkärnade avokador
  • 1 urkärnat äpple
  • 10 goda oliver
  • brödkrutonger
  • 7 dl blandad sallad t ex isberg, rucola mm
Lägg till i inköpslistan