Sallad med kvarngryn, bakade druvor och hårdost
4.8Världens godaste

Denna sallad med kvarngryn, söta bakade druvor och smakrik hårdost är en härlig kombination av texturer och smaker. Genom att ugnsbaka druvorna får de en framträdande sötma som i kombination med den salta osten lyfter hela rätten. Salladen passar lika bra för sig själv som en lätt lunch, som tillbehör till exempelvis grillat.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2025

Ingredienser
4 portioner
Druvor
400 g blå vindruvor
2 msk olivolja
salt
peppar
Grynsallad
4 port kvarngryn
1/2 rödlök
1 kruka dragon
3 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 dl pekannötter (ca 50 g)
1/2 fänkål (ca 200 g)
ca 150 g lagrad hårdost
65 g finbladig salladsmix
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2631 KJ / 630 kCal
Fett38 g
Salt2.4 g
Kolhydrater47 g
Protein18 g
Kommentarer
5 stJättegott! Brukar byta ut kvarngryn till havreris och hårdost mot feta ost. Sist men inte minst byter vi ut pecan mot valnötter. Serveras gärna med kött eller salsicciakorv
Isak
Fantastisk god med alla olika smaker och konsistenser; rekommenderas starkt!
Pernilla
God! Vi byter ut lagrad ost till fetaost som passar mycket bättre enligt vårt tycke. En ny vardagsfavorit hemma hos oss!
My
Gott och kul! Jag ersatte pekannötterna med valnöt, använde äppelcidervinäger, och tog machesallad. Använd en VÄL lagrad ost med mycket smak; jag hade en lite mesig prästost och det hade varit ännu bättre med mer smak och skärpa där.
Björn
Saftig och god sallad med härlig kombination av smaker och textur.
Annika