Hemmagjord mimosasallad
Den fruktiga mimosasalladen är en klassiker på julbordet men har även ett brett användningsområde under de varma sommarmånaderna. Den passar fint till de flesta kalla kötträtter och som fyllning i den alltid lika uppskattade smaskiga smörgåstårtan.
Ingredienser
4 portioner
2 citrusfrukter (gärna klementiner)
20 vindruvor
1/2 ananas
1 äpple
1 dl grädde
1 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1605 KJ / 384 kCal
Fett30 g
Salt1 g
Kolhydrater26 g
Protein2 g
Kommentarer
Använde äpple, ananas och fruktcoctail. Hade även i 1 dl creme fraiche. Det blev den godaste mimosasallad jag ätit.
Elisabet
2024-06-30Använde Fruktcoctail gjorde 12 portioner så får se vad gästerna tycker imorgon.
Lena
2023-08-04Jag använder, konserverad Ananas och fruktcoctail. Enbart från del monte
Catarina
2020-08-10