Hemmagjord mimosasallad
Den fruktiga mimosasalladen är en klassiker på julbordet men har även ett brett användningsområde under de varma sommarmånaderna. Den passar fint till de flesta kalla kötträtter och som fyllning i den alltid lika uppskattade smaskiga smörgåstårtan.
Ingredienser
4 portioner
2 citrusfrukter (gärna klementiner)
20 vindruvor
1/2 ananas
1 äpple
1 dl grädde
1 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
salt och peppar
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1605 KJ / 384 kCal
Fett30 g
Salt1 g
Kolhydrater26 g
Protein2 g
Kommentarer
Använde Fruktcoctail gjorde 12 portioner så får se vad gästerna tycker imorgon.
Lena
2023-08-04Jag använder, konserverad Ananas och fruktcoctail. Enbart från del monte
Catarina
2020-08-10Helt fantastisk! Jag har även i lite Himalaya salt och svartpeppar. 5 stjärnor.
Catarina
2020-06-30Tack Catarina, 5 stjärnor!! Vi blir nästan lite malliga :) Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-07-01