Salamichips

Betyg 4.2 av 5.38 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Salamichips

Chips av lufttorkad skinka är populärt som snacks eller topping. Men visste du att det blir minst lika knaprigt och gott att torka en god salami till chips? Toppa med smetana och lite rosépeppar för ett spännande och festligt drinktilltugg.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Salamichips

Ingredienser

ca 35 st
35 tunna skivor salami (t ex. milano)
1 1/2 dl smetana
1 msk citronskal
1 krm salt
1 krm svartpeppar
krossad rosépeppar

Gör så här

00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Jag använde Ica egna skivade Milano-salami. Efter sex minuter var skivorna krispiga men smakade bara bränt kött och salt.

    Valter

Näringsvärde per st

Näringsberäkningen är per styck.
Energi315 KJ / 75 kCal
Fett7 g
Salt0.6 g
Kolhydrater0.4 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Salamifylld kyckling
    Betyg 3.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pasta med rostade tomater och salamichips
    Betyg 4.4 av 5.56 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillade snittar
    Betyg 2.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad