Salami- och auberginepasta
Rödlök, vitlök och aubergine fräses snabbt i pannan och utgör grunden till pastasåsen. Med rödvinsvinäger, timjan och vitlök blir det en mustig sås. Färska tomater och himmelsk salami vänds ner i såsen och serveras till pastan – gärna al dente, som i Italien.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta, gärna tagliatelle
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 aubergine
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk rödvinsvinäger
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk timjan
250 g salami
3 tomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2368 KJ / 566 kCal
Fett28.2 g
Kolhydrater56.1 g
Protein18.9 g
Kommentar
Nej detta var verkligen inte gott alls.
Carina
2021-04-10