Salami- och auberginepasta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Salami- och auberginepasta

Rödlök, vitlök och aubergine fräses snabbt i pannan och utgör grunden till pastasåsen. Med rödvinsvinäger, timjan och vitlök blir det en mustig sås. Färska tomater och himmelsk salami vänds ner i såsen och serveras till pastan – gärna al dente, som i Italien.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en stor kastrull med saltat vatten till pastan.
  2. Skala lök och vitlök. Strimla rödlöken och skär auberginen i små tärningar.
  3. Stek rödlök och aubergine i olivoljan i en stekpanna tills det är mjukt och fått lite färg.
  4. Pressa i vitlöken och sänk värmen. Blanda ner tomatpurén och häll på vinägern. Låt vinägern ånga av lite och tillsätt sedan vatten, buljongtärning och timjan. Låt småputtra ca 3 minuter.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Skär salamin i strimlor och tomaterna i mindre bitar.
  7. Blanda ner tomater och salami i stekpannan och ta den från värmen. Vänd ner allt i pastan och servera.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och salamin. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta, gärna tagliatelle
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 aubergine
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk timjan
  • 250 g salami
  • 3 tomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2368 kJ / 566 kCal