Salami- och auberginepasta

Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
1
Salami- och auberginepasta

Rödlök, vitlök och aubergine fräses snabbt i pannan och utgör grunden till pastasåsen. Med rödvinsvinäger, timjan och vitlök blir det en mustig sås. Färska tomater och himmelsk salami vänds ner i såsen och serveras till pastan – gärna al dente, som i Italien.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2014

Salami- och auberginepasta

Ingredienser

4 portioner
4   port pasta, gärna tagliatelle
1   rödlök
1   vitlöksklyfta
1   aubergine
2 msk  olivolja
2 msk  tomatpuré
1 msk  rödvinsvinäger
3 dl  vatten
1   grönsaksbuljongtärning
1 tsk  timjan
250 g  salami
3   tomater

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Nej detta var verkligen inte gott alls.

Carina

2021-04-10

Näringsvärde per portion

Energi2368 KJ / 566 kCal
Fett28.2 g
Kolhydrater56.1 g
Protein18.9 g

Testa liknande recept

Toast med grillad aubergine, mozzarella och salami
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Auberginepasta med rostbiff
Betyg 3.4 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Salamichips
Betyg 4.3 av 5.
37 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizza med oliver och majs
Betyg 3.6 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pizza med salami, mozzarella och rucolasallad
Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Våffelmacka med salami och katrinplommon
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga