Salami- och auberginepasta

Betyg 3.8 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Salami- och auberginepasta

Rödlök, vitlök och aubergine fräses snabbt i pannan och utgör grunden till pastasåsen. Med rödvinsvinäger, timjan och vitlök blir det en mustig sås. Färska tomater och himmelsk salami vänds ner i såsen och serveras till pastan – gärna al dente, som i Italien.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2014

Salami- och auberginepasta

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta, gärna tagliatelle
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 aubergine
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk rödvinsvinäger
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk timjan
250 g salami
3 tomater

Gör så här

00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Nej detta var verkligen inte gott alls.

    Carina

Näringsvärde per portion

Energi2368 KJ / 566 kCal
Fett28.2 g
Kolhydrater56.1 g
Protein18.9 g

Testa liknande recept

  • Auberginepasta med rostbiff
    Betyg 3.4 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Salamifylld kyckling
    Betyg 3.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Salamichips
    Betyg 4.2 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pasta med rostade tomater och salamichips
    Betyg 4.4 av 5.56 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad