Saftig blåbärskaka

En blåbärskaka är väl ändå en av sommarens bästa smaker. En lättbakad, mjuk och saftig kaka med mycket smak av blåbär ger detta recept dig. Det är enkelt att röra ihop smeten, som innehåller både filmjölk och vaniljsocker för bästa smak, innan du gräddar din kaka i ugnen.

Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi955 KJ / 228 kCal
Fett9 g
Salt0.7 g
Kolhydrater33 g
Protein3 g
Kommentarer
10 stSå god 😋 här hemma försvann illa kvickt
Sofia
Jättegod! Tog yogurt (naturell) ist för filmjölk, inga problem. Jag har en gammal form som nog har fel mått, så den behövde ca 40-45 min i ugnen. Uppäten på en kvart.
Wolfram
Galet god och saftig. Jag hade filmjölk som är smaksatt med kuvi och smultron och den blev så god med denna filmjölk så jag åt upp hela blåbärskakan själv. Ni måste testa.
Mercedes
Har haft kakan inne i 55 minuter och den är fortfarande inte färdig, ändrade till fläkt med under värme och lät den vara inne i 10 minuter till
Julia
Hej Julia! Det låter lite konstigt? Använde du en form på 24 cm? Jag har bakat upp den igen. En med frysta och en med färska blåbär i två olika ugnar. Båda var klara efter 30 minuter. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Jag älskar den här kakan, följer receptet, sprider receptet. Äter den med vaniljglass eller vispad grädde
Pia
Formen bör vara mindre. Ca 20-22 cm istället
Claudine
Fel grader? Ingen färg efter 25 minuter. Såg inte alls klar ut. Testar att höja till 225 hmmm
Siv
När jag gjorde blåbärskakan använde jag Amrikanska stora blåbär alla blåbär åkte ner i botten på kakan när den var klar. Var blåbären för tunga eftersom dom är stora.
Ingrid
Den såg inte klar ut efter ens 35 minuter. Kastade den.
Gina
Jättegod kaka. Saftig och mjuk. Jag hade 1dl strösocker i smeten.
Anne