Saffranssås

26
1
Saffranssås

Den här saffransåsen är precis lika krämig och delikat som den ser ut. Crème fraiche, honung, saffran och gräslök blandas ihop och blir en exemplariskt njutbar sås till fisk.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003

Saffranssås

Ingredienser

6 portioner
2 dl crème fraiche
1/2 paket saffran (à 0,5 g)
1 tsk honung
1 msk citronsaft
1 tsk rivet citronskal
3 msk finhackad gräslök
salt och peppar

För alla

Saffranssås är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentar

Therése

2007-01-15

Provade såsen till en laxpytt med couscous, broccoli och morötter. Mycket gott.