Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Enkel

Saffranssås

Den här saffransåsen är precis lika krämig och delikat som den ser ut. Crème fraiche, honung, saffran och gräslök blandas ihop och blir en exemplariskt njutbar sås till fisk.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ihop samtliga ingredienser. Krydda med salt och peppar.
  2. Servera till fiskpatéer eller -pastejer tex lax- och koljapastej.

För alla

Saffranssås är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 paket saffran (à 0,5 g)
  • 1 tsk honung
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 3 msk finhackad gräslök
  • salt och peppar

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer