Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Saffranspannkaka

Ett charmigt recept på söt saffranspankaka som passar utmärkt att servera som dessert på fest. Du gör efterrätten av bland annat risgrynsgröt, saffran, mandel, ägg och grädde. Utsökt att servera med vispad grädde och sylt.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Stöt saffran i en mortel med sockret. Skålla mandeln i kokande vatten, skala och hacka den fint.
  3. Blanda risgrynsgröt, ägg, grädde, vaniljsocker, mandel och saffran. Blanda väl och häll i en smord, ugnssäker form (ca 20 x 30 cm, för 6 portioner).
  4. Grädda i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna. Servera med vispad grädde och salmbär- eller björnbärssylt.

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg. Fri från gluten.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(73)

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 liter färdig risgrynsgröt
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl mandel
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • smör till formen
Lägg till i inköpslistan