Saffranscookies med lingon
Baka saffranscookies med syrliga lingon som blir härligt sega och fulla av smak. Dessa ljuvliga kakor passar utmärkt på julfikat men går att avnjuta året om
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2024
Ingredienser
ca 16 st
175 g smör
1 dl strösocker
1 dl ljust muscovadosocker
2 msk vaniljsocker
1/2 dl ljus sirap
2 förp saffran (à 1/2 g)
3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar 210 g)
2 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 rumstempererat ägg
1 dl frysta eller färska lingon
Gör så här
00:20:00
02:00:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi883 KJ / 211 kCal
Fett10 g
Salt0.4 g
Kolhydrater29 g
Protein2 g
Kommentarer
Jag gjorde som det står i receptet men hoppade över momentet med att ställa smeten i kylen i två timmar. Istället för att rulla till bollar klickade jag ut smeten direkt och plattade till och formade kakorna. Gräddade i 185 grader, över och undervärderad i 8-9 min. De blev jättebra, nästan precis som på bilden.
Carina
2024-12-22Det skulle vara intressant att veta vilken ”struktur” smeten är tänkt att ha. Min blev som mjuk kola. Kakorna blev bra men flöt inte ut trots att plattats till. Jag gräddade lite längre tid pga detta.
Maud
2024-12-12Hej Maud! Degen blir som du säger lite seg och kompakt. Mina flöt ut lite, så bäst är att platta till dem innan gräddning. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-12-16Såååå besviken på resultatet, inte god någonstans, bara en seg kladd. Leta upp en annan kaka att baka!
Annica
2024-12-12