Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Saffrans- och apelsinsill

Ett roligt och snyggt sätt att smaksätta sillen på. Lägg sillen i en glasburk tillsammans med rödlök och cumquats, häll därefter på sillagen som kryddats med saffran och apelsinstrimlor.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av lagen från sillen i en kastrull.
  2. Skala apelsinen tunt med en potatisskalare och skär sedan skalen i tunna strimlor.
  3. Koka upp lagen och lägg i apelsinskal och saffran. Låt den kallna.
  4. Skär sillen i bitar. Skiva ev qumquats och rödlök. Varva sill, lök och qumquats i en glasburk. Häll på lagen. Låt gärna sillen stå till nästa dag.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 filéer inlagd sill (4 filéer motsvarar ca 450 g)
  • ca 2 dl färdig sillag
  • skal av 1/2 apelsin
  • 1/2 påse saffran
  • ev 2 qumquats
  • ev 1/2 rödlök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?