Rulle på fläsk lamm och linser

34
1
Rulle på fläsk lamm och linser

En utsökt blandning av bland annat fläsklägg, lammkött och linser rullas in i en saftig deg och gräddas i ugnen. Servera med en smakrik rödvinsås och en krispig mix av svamp, brysselkål och valnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 1997

Rulle på fläsk lamm och linser

Ingredienser

4 portioner
4 dl vetemjöl
100 g smör
1 tsk salt
1/2 dl vatten
1 ägg
2 äggulor till pensling

Fyllning

200 g kokt renskuren fläsklägg
200 g lammkött t ex stek
1 gul lök
1 morot
100 g rotselleri
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl kokta gröna linser
4 skivor vitt formbröd kantskuret i kuber
1 msk italiensk salladskrydda
2 msk olivolja
2 msk äggulor

Rödvinssås

2 dl rött vin
1/2 msk majsstärkelse
salt och peppar
smör

Tillbehör

200 g ostronskivling (eller annan svamp)
100 g brysselkål
100 g valnötskärnor
smör till stekning

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentar

Johan

2021-01-25

Recept från nittiotalet. Kunde lika gärna varit från antiken, så ålderdomligt kändes det. Bytte salladskryddan mot en blandning av örtkryddor. Blev väldigt gott. Hitta ett annat recept på vinsås dock.