Rulle på fläsk lamm och linser
En utsökt blandning av bland annat fläsklägg, lammkött och linser rullas in i en saftig deg och gräddas i ugnen. Servera med en smakrik rödvinsås och en krispig mix av svamp, brysselkål och valnötter.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 1997
Ingredienser
4 portioner
4 dl vetemjöl
100 g smör
1 tsk salt
1/2 dl vatten
1 ägg
2 äggulor till pensling
Fyllning
200 g kokt renskuren fläsklägg
200 g lammkött t ex stek
1 gul lök
1 morot
100 g rotselleri
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl kokta gröna linser
4 skivor vitt formbröd kantskuret i kuber
1 msk italiensk salladskrydda
2 msk olivolja
2 msk äggulor
Rödvinssås
2 dl rött vin
1/2 msk majsstärkelse
salt
peppar
smör
Tillbehör
200 g ostronskivling (eller annan svamp)
100 g brysselkål
100 g valnötskärnor
smör till stekning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Recept från nittiotalet. Kunde lika gärna varit från antiken, så ålderdomligt kändes det. Bytte salladskryddan mot en blandning av örtkryddor. Blev väldigt gott. Hitta ett annat recept på vinsås dock.
Johan
2021-01-25