Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ruccolasallad med grillad fisk

Nyttigt och gott fiskrecept som du tillagar snabbt och enkelt. Ruccolasallad med grillad fisk får sin goda smak av parmesanosten, ruccolasalladen, pressad citron och den grillade och smakrika hälleflundran.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg en bädd av ruccolasallad på varje tallrik. Riv över rejäla bitar av god parmesanost. Ringla över lite olivolja. Pressa över citron.
  2. Strö på lite gourmetsalt och vrid några varv på svartpepparkvarnen.
  3. Lägg på de kokta rödbetorna eller fiskfilén (vi valde hälleflundra).

Tips

Olivoljan kan smaksättas med torkad timjan, färsk strimlad chilifrukt och salt. Pensla detta på fisken innan den grillas.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ruccolasallad
  • parmesanost
  • olivolja
  • pressad citron
  • gourmetsalt
  • ny mald svartpeppar
  • 4 port fiskfilé t ex hälleflundra eller kokta rödbetor för vegetarisk variant
Lägg till i inköpslistan