Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rostbiffsallad med aprikos och solrosfrö samt ört- och senapskvarg

Den här utomordentligt goda salladen går väldigt snabbt att sno ihop. Rostbiffen läggs på en skön bädd av sallad med bland annat aprikos och solrosfrö. Pricken över i är den krämiga ört- och senapskvargen som klickas på rostbiffen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj den blandade salladen och lägg i salladsskål. Lägg i aprikoser, morot, gräslök, dragon och solrosfrön.
  2. Vinägrett: Blanda ihop ingredienserna till vinägretten och blanda med salladen.
  3. Senapskvarg: Blanda ihop ingredienserna till kvargen. Salta och peppra.
  4. Lägg salladen på tallriken. Lägg på rostbiffen. Skeda på kvargblandningen. Servera med ett gott mörkt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • blandad sallad (lollo rosso, isbergssallad, rucola)
  • 2 dl strimlad, torkad aprikos
  • 1 finstrimlad morot
  • 1 knippe gräslök (skuren i 4 cm långa bitar)
  • 1 knippe färsk dragon
  • 1/2 dl rostade solrosfrön
  • 12 skivor rostbiff
Vinägrett
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 dl olja
  • 2 msk finhackad rödlök
  • salt och peppar
Senapskvarg
  • 2 dl kvarg gourmet
  • 1 msk hackad timjan
  • 1 msk hackad körvel
  • 1 tsk fransk senap
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan