Rostbiff på buffén

Betyg 4 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Rostbiff på buffén

Lyxig rostbiff med en marinad som gör köttet fantastiskt mört, saftigt och smakfullt. Utmärkt att servera på buffén eller på en lite finare tillställning. Servera med fyllda tomater och en god potatissallad.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 1998

Rostbiff på buffén

Ingredienser

8 portioner
ca 1 1/2 kg rostbiff

Marinad

1 dl kalvfond
1 1/2 l vatten
3/4 dl salt
2 vitlöksklyftor
1 lagerblad
1 dl hackad färsk persilja
2 tsk torkad dragon

Gör så här

05:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Jag förstår inte ert sätt att ange mängden kött. 1 3/5 kg? Är det ett kilo och tre femtedels kilo? Är det ett kilo och 600 gram? Skriv begripligt, tack!

    Annette

  • Gjorde detta recept. Köttet blev perfekt tillagat. Men det alldeles för salt. Dock låg köttet i marinaden 2 dygn innan jag skivade det så det var förmodligen därför det blev så salt?

    Stina

  • Ska det vara så mycket salt? 3/4 dl låter mycket.

    Ingela

    Hej Ingela! Ja, mängden salt stämmer. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Myntabiff i salladskorg
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostbiff
    Betyg 4.3 av 5.170 personer har röstat
    Receptet har 23 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tunnskuren rostbiff i marinad
    Betyg 4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Sweet chilimarinerad rostbiff
    Betyg 3.8 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad