Rostade saltmandlar
![Rostade saltmandlar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Recept på tilltugg gjort av mandlar. Rostade saltmandlar är enkelt att göra och du behöver endast skalad sötmandel, äggvita och gourmetsalt. Ett salt och oemotståndligt snacks.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2002
![Rostade saltmandlar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 dl
400 g skållad, skalad sötmandel
1/2 äggvita
1/2 dl gourmetsalt
För alla
Rostade saltmandlar är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör äggfri: uteslut äggvitan och använd i stället några droppar olja som gör att saltet fastnar på mandlarna.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
1/2 tsk äggvita?
Margaretha
2004-02-22