Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rostade saltmandlar

Recept på tilltugg gjort av mandlar. Rostade saltmandlar är enkelt att göra och du behöver endast skalad sötmandel, äggvita och gourmetsalt. Ett salt och oemotståndligt snacks.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda den skållade, skalade sötmandeln med äggvita och gourmesalt.
  3. Bre ut mandlarna på en bakpappersklädd ugnsplåt. Ställ in i ugnen på mellersta falsen i 8-10 minuter, eller tills mandlarna fått en gyllenbrun färg (de får inte brännas men ska ändå vara gyllene).
  4. Låt svalna. Lägg upp i skålar som drinktilltugg.

För alla

Rostade saltmandlar är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör äggfri: uteslut äggvitan och använd i stället några droppar olja som gör att saltet fastnar på mandlarna.

Ingredienser

Portioner: 4 dl
  • 400 g skållad, skalad sötmandel
  • 1/2 äggvita
  • 1/2 dl gourmetsalt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?