Rostade salta mandlar

Så enkelt och så gott. Rostade salta mandlar är ett knaprigt tilltugg som är trevligt att servera. Du gör dem snabbt och resultatet blir enastående. Gillar du mandlar? Testa också våra brända mandlar.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2007

Gör så här
00:01:00
00:12:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
39 stJag använde 1 msk mer salt och lite olivolja i vatten. De blev jätte goda 😋
Barbro
Har gjort detta många gånger nu men jag tar i princip dubbelt så mkt salt. Väldigt goda! 👍
Peter
De hade blivit godare med lite olja. De blev väldigt torra och inte särskilt salta heller…. dessutom med lite bränd smak trots att de inte bränts.🫤
Linda
Helt suveränt! 😋
Christina
Nyttigt och mycket gott snacks
Karin
Med dubbla mängden salt, blir det kanon
Anne-li
Gjorde 200g i airfryern. Preheat, i med mandeln och saltade lite extra på nötterna. Bake 150 grader 20 min sedan 100 grader 15 min. Lät svalna I korgen. Det ska knäppa I nötterna när dom svalnar annars är dom inte klara. Ska salta på lite mer nästa gång då korgen släpper igenom mer än när du gör på plåt. Glöm inte skaka korgen så nötterna vänder sig. Fyll inte korgen mer än ett lager. Jenny
Jenny
Supergott. Jag följde rekommendationer i kommentarer att låta torka ca 10 min på papper och att öka salt och ha längre tid i ugn på lägre grader.
Caroline
För lite med 4 tsk salt som sagt
Caroline
Sundheten ligger nog i hur mycket man saltar och hur mycket man äter. Ett hekto sötmandel ger ju lite drygt 600 kalorier och det är ungefär en tredjedel av dagsbehovet är för en vuxen och enligt Livsmedelsverket så ska man, för att minska risken för hjärt- och kärlsjukdom, undvika ett intag på över 2,3 gram natrium per dag. Jag älskar dessa nötter och drar dessutom på med lite mera salt, drygt 2 msk. Så för mej blir det inte speciellt nyttigt , men otroligt gott😋 Har köpt på mej mandlar i storpack så nu blir det att mumsa😍
Carina