Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rostade knippmorötter med apelsindressing

Dessa rostade knippmorötter är ett färgglatt tillbehör till grillningen eller fisken. Solrosfröna ger en nötig och knaprig touch till rätten. Servera med den krämiga apelsindressingen, smaksatt med dijonsenap och basilika.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Skala morötterna och lägg dem i en ugnssäker form. Ringla över oljan och rosta morötterna mitt i ugnen 10-20 minuter eller tills de är mjuka. Tiden beror på morötternas tjocklek.
  3. Dressing: Mixa ihop äggula, senap, basilika och vinäger till en slät pure. Mixa försiktigt i oljan i en tunnstråle. Tvätta och riv skalet av apelsinen. Blanda apelsinskalet i dressingen och smaksätt med salt och peppar.
  4. Rosta solrosfröna gyllen bruna i en het stekpanna med lite salt. Blanda morötterna med dressingen och strö över solrosfröna.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: byt ut den äggbaserade såsen mot en vinägrett gjord på olja och vinäger.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 knippmorötter
  • 1 msk olja
  • 1/2 dl solrosfrön
Apelsindressing
  • 1 äggula
  • 1/2 msk dijonsenap
  • 1/2 kruka basilika
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • 1 apelsin
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1587 kJ / 379 kCal