Rostade knippmorötter med apelsindressing

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
1
Rostade knippmorötter med apelsindressing

Dessa rostade knippmorötter är ett färgglatt tillbehör till grillningen eller fisken. Solrosfröna ger en nötig och knaprig touch till rätten. Servera med den krämiga apelsindressingen, smaksatt med dijonsenap och basilika.

Rostade knippmorötter med apelsindressing

Ingredienser

4 portioner
12   knippmorötter
1 msk  olja
1/2 dl  solrosfrön

Apelsindressing

1   äggula
1/2 msk  dijonsenap
1/2   kruka basilika
2 tsk  vitvinsvinäger
1 dl  rapsolja
1   apelsin
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: byt ut den äggbaserade såsen mot en vinägrett gjord på olja och vinäger.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Suverän smakkombination! Det blev ganska mycket apelsindressing över så den tog jag till lunchsalladen på jobbet. Så god den salladen blev! Att så lite kan göra så mycket med smaken!

Elna

2014-03-20

Näringsvärde per portion

Energi1587 KJ / 379 kCal
Fett34.3 g
Kolhydrater14.8 g
Protein3.9 g

Testa liknande recept

Under 60 min att tillaga
Rostad bellaverde med apelsinvinägrett och fetaostkräm
Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxbiff med citrussallad och oliver
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Citrusmarmelad
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Apelsinsallad med stjärnanis och kanel
Betyg 4.2 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga