Rostade knippmorötter med apelsindressing
Dessa rostade knippmorötter är ett färgglatt tillbehör till grillningen eller fisken. Solrosfröna ger en nötig och knaprig touch till rätten. Servera med den krämiga apelsindressingen, smaksatt med dijonsenap och basilika.
Ingredienser
4 portioner
12 knippmorötter
1 msk olja
1/2 dl solrosfrön
Apelsindressing
1 äggula
1/2 msk dijonsenap
1/2 kruka basilika
2 tsk vitvinsvinäger
1 dl rapsolja
1 apelsin
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1587 KJ / 379 kCal
Fett34.3 g
Kolhydrater14.8 g
Protein3.9 g
Kommentar
Suverän smakkombination! Det blev ganska mycket apelsindressing över så den tog jag till lunchsalladen på jobbet. Så god den salladen blev! Att så lite kan göra så mycket med smaken!
Elna
2014-03-20