Honungsrostade solroskärnor med skuren frukt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Honungsrostade solroskärnor med skuren frukt

En nyttig och färggrann dessert som du tillagar på under 15 minuter. Skala, skär och blanda den härliga frukten bestående av apelsin, banan och kiwi. Rosta solroskärnorna, ringla över honung och salt och häll dem slutligen över frukten. Klart!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala frukten och skär den i bitar.
  2. Blanda frukten och lägg upp i fyra portionsskålar.
  3. Rosta solroskärnorna gyllenbruna i en het och torr stekpanna.  Ringla över honung och salt.
  4. Skeda solroskärnorna över frukten och servera.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 kiwi
  • 2 bananer
  • 1 apelsin
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 832 kJ / 199 kCal