Rostade kastanjer

Betyg 4.1 av 5.73 personer har röstat
Receptet har 16 kommentarer
Rostade kastanjer

Nyrostade kastanjer är supergott som tillbehör eller liten förrätt. Välj ätbara kastanjer som du hittar i butiken, hästkastanjer som är vanligast i den svenska naturen är inte ätbara. Du kan också servera kastanjerna som snacks. Gott med smör smaksatt med citron och salt.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007

Rostade kastanjer ligger i en ugnsform. Bredvid en liten skål med smör.

Ingredienser

4 portioner
400 g färska ätbara kastanjer
3 msk salt + flingsalt
1/2 dl matolja

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

16 st
  • Man vill inte ha olja på skalen när man ska skal dem efteråt. De får stå i grovt salt för att stå stadigt. Äts med smör o flingsalt.

    Cecilia

  • @Mark: jo både hästkastanj (oätlig) och ätbara kastanjer växer i Sverige.

    Hanna

  • Jag lyckades äta några hästkastanjer, som är giftiga. De flesta vet det säkert men bra ändå om det står i receptet att ätbara kastanjer inte växer i Sverige! Man är ju van vid att det brukar varnas för sådant i recept tex med fläder...

    Mark

    Hej Mark! Hoppas du mår bra nu. Tack för din kommentar, vi har lagt till att det är ätbara kastanjer från butiken vi menar att man ska använda. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Finns inga kastanjer på Gotland. Det är ju synd.

    Maria

  • Oerhört bra tips: https://youtu.be/dlVQIvxvu2Y?si=3j23tOuXCZFwa9cA

    Nathalie

  • Varför sprängs dem i ungen? Jag har gjort ett jakt med kniven , varför?

    Olaf

    Hej Olaf! Det kan vara så att jacket inte var tillräckligt djupt. Det ska gå igenom både skalet och hinnan som finns innanför skalet. Hälsningar Lisa

    ICA-köket

  • Kastanjer finns inte på ICA Ockelbo Kan man beställa för att hämta där ? Mvh Kjell

    Kjell

    Hej Kjell! Kontakta gärna vår Kundservice. De kan ge bättre svar i denna typ av frågor. Kontaktuppgifter hittar du på följande sida: https://www.ica.se/kundservice/ Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Väldigt bra!

    Ajeet kumar

  • Hej, jag undrar hur man äter kastanjerna. I ert recept är ju skalet kvar, om jag förstår rätt. Kan/ska man äta skalet?

    Dorothee

    Hej Dorothee! Vi har nu uppdaterat texten i receptet, man ska inte äta skalet. Man pillar av skalet och äter kastanjerna med salt och smör, gärna smaksatt med citron. Lycka till. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Vanligtvis när jag rostar så gör jag endast ett kryss, lägger i form och rostar ca 40 min. Äter sen utan att smaksätta. Väldigt gott. Men ska nästa gång testa receptet ovan!

    Maja

Testa liknande recept

  • Örtrostade mandlar
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostad partymix
    Betyg 1.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Knäckesnacks
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bagelchips
    Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Krispig aubergine med honungsdipp
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Asiatisk dukkah
    Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad