Rostade kastanjer

Nyrostade kastanjer är supergott som tillbehör eller liten förrätt. Välj ätbara kastanjer som du hittar i butiken, hästkastanjer som är vanligast i den svenska naturen är inte ätbara. Du kan också servera kastanjerna som snacks. Gott med smör smaksatt med citron och salt.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
16 stMan vill inte ha olja på skalen när man ska skal dem efteråt. De får stå i grovt salt för att stå stadigt. Äts med smör o flingsalt.
Cecilia
@Mark: jo både hästkastanj (oätlig) och ätbara kastanjer växer i Sverige.
Hanna
Jag lyckades äta några hästkastanjer, som är giftiga. De flesta vet det säkert men bra ändå om det står i receptet att ätbara kastanjer inte växer i Sverige! Man är ju van vid att det brukar varnas för sådant i recept tex med fläder...
Mark
Hej Mark! Hoppas du mår bra nu. Tack för din kommentar, vi har lagt till att det är ätbara kastanjer från butiken vi menar att man ska använda. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Finns inga kastanjer på Gotland. Det är ju synd.
Maria
Oerhört bra tips: https://youtu.be/dlVQIvxvu2Y?si=3j23tOuXCZFwa9cA
Nathalie
Varför sprängs dem i ungen? Jag har gjort ett jakt med kniven , varför?
Olaf
Hej Olaf! Det kan vara så att jacket inte var tillräckligt djupt. Det ska gå igenom både skalet och hinnan som finns innanför skalet. Hälsningar Lisa
ICA-köket
Kastanjer finns inte på ICA Ockelbo Kan man beställa för att hämta där ? Mvh Kjell
Kjell
Hej Kjell! Kontakta gärna vår Kundservice. De kan ge bättre svar i denna typ av frågor. Kontaktuppgifter hittar du på följande sida: https://www.ica.se/kundservice/ Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Väldigt bra!
Ajeet kumar
Hej, jag undrar hur man äter kastanjerna. I ert recept är ju skalet kvar, om jag förstår rätt. Kan/ska man äta skalet?
Dorothee
Hej Dorothee! Vi har nu uppdaterat texten i receptet, man ska inte äta skalet. Man pillar av skalet och äter kastanjerna med salt och smör, gärna smaksatt med citron. Lycka till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Vanligtvis när jag rostar så gör jag endast ett kryss, lägger i form och rostar ca 40 min. Äter sen utan att smaksätta. Väldigt gott. Men ska nästa gång testa receptet ovan!
Maja