UNDER 30 MIN | Enkel

Rostad vit choklad

Genom att riva och rosta vit choklad i ugnen får du ett spännande sött ”strössel” att toppa desserter med. Chokladen ska bli gyllenbrun och börja dofta smörigt och nötigt. Bjud gärna med grillad mango, vispad grädde och färska hallon. Det blir mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strö ut grovriven vit choklad på en bakpappersklädd plåt.
  2. Rosta i mitten av ugnen ca 5 minuter på 175°C, tills chokladen har fått en fin ljusbrun färg.
  3. Låt svalna. Bryt i bitar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri vit choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri vit choklad.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 100 g grovriven vit choklad

Näringsvärde
Per portion

Energi 408 kJ / 98 kCal