Rostad vit choklad

Söt och somrig vit choklad får en gyllenbrun färg när den rostas i ugnen. Toppa glassen, desserten eller fruktsalladen med knaprig vit choklad som får en knäckig karaktär när den karamelliseras i ugnen. Superenkelt och gott!

Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi612 KJ / 146 kCal
Fett10 g
Salt0.05 g
Kolhydrater13 g
Protein2 g
Kommentarer
4 stPerfekt till det mesta som behöver lite söt crunch. Jag väljer en tunnare choklad och bryter den i förpackningen. Gör ett hack till. Perfekt i muslin, jordgubbar och glass och på tårtor. Tid och temperatur stämmer.
Kristina
Perfekt att göra en stor sats till att förvara i en tät burk. Bara att strössla på när man blir sugen. Jag bryter chokladen i rutor i oöppnad förpackning. Sedan öppnar jag försiktigt och dela rutorna en gång.
Kristina
Väldigt enkelt, har en nyare ugn så hade kanske räckt med 4,5 minuter men blev inte bränt alls.
Emmy