Rostad vit choklad

Betyg 3.7 av 5.38 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Rostad vit choklad

Söt och somrig vit choklad får en gyllenbrun färg när den rostas i ugnen. Toppa glassen, desserten eller fruktsalladen med knaprig vit choklad som får en knäckig karaktär när den karamelliseras i ugnen. Superenkelt och gott!

Rostad vit choklad

Ingredienser

4 portioner
100 g vit choklad

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Perfekt till det mesta som behöver lite söt crunch. Jag väljer en tunnare choklad och bryter den i förpackningen. Gör ett hack till. Perfekt i muslin, jordgubbar och glass och på tårtor. Tid och temperatur stämmer.

    Kristina

  • Perfekt att göra en stor sats till att förvara i en tät burk. Bara att strössla på när man blir sugen. Jag bryter chokladen i rutor i oöppnad förpackning. Sedan öppnar jag försiktigt och dela rutorna en gång.

    Kristina

  • Väldigt enkelt, har en nyare ugn så hade kanske räckt med 4,5 minuter men blev inte bränt alls.

    Emmy

Näringsvärde per portion

Energi612 KJ / 146 kCal
Fett10 g
Salt0.05 g
Kolhydrater13 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Vit chokladbräck med kokos
    Betyg 3 av 5.86 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Saffranstryffel med apelsin
    Betyg 3.6 av 5.255 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mocca latte med vit choklad
    Betyg 4.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gino med citrus
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad