Rostad potatis med peppar- och paprikamajo

23
0
Rostad potatis med peppar- och paprikamajo

Många gånger är det enkla också det godaste. Rosta en lite mer karaktärsfull potatissort, exempelvis amandine, och smaksätt på medelhavsvis med oregano, citron och olivolja. Dippa i en pepprig paprikamajonnäs och dröm dig bort till en soldränkt grekisk taverna!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Rostad potatis med peppar- och paprikamajo

Ingredienser

6 bufféportioner

Rostad potatis

ca 450 g
potatis (gärna amandine)
1 msk
finrivet citronskal
2 msk
färskpressad citronjuice
1/2 dl
hackad oregano
3 msk
olivolja
1/2 tsk
salt

Peppar- och paprikamajo

1 dl
rapsolja
1 tsk
dijonsenap
1
äggula
1 tsk
vitvinsvinäger
1 krm
malen svartpeppar
1/2 tsk
paprikapulver
1 krm
salt

För alla (rostad potatis)

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

För alla (peppar- och paprikamajo)

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Utgå från rumsvarma ingredienser. Det minskar risken för att majonnäsen ska skära sig.

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1052 KJ / 251 kCal
Fett 21 g
Salt 0.8 g
Kolhydrater 13 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept