Rostad potatis med peppar- och paprikamajo

Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
0
Rostad potatis med peppar- och paprikamajo

Många gånger är det enkla också det godaste. Rosta en lite mer karaktärsfull potatissort, exempelvis amandine, och smaksätt på medelhavsvis med oregano, citron och olivolja. Dippa i en pepprig paprikamajonnäs och dröm dig bort till en soldränkt grekisk taverna!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Rostad potatis med peppar- och paprikamajo

Ingredienser

6 bufféportioner

Rostad potatis

ca 450 g potatis (gärna amandine)
1 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl hackad oregano
3 msk olivolja
1/2 tsk salt

Peppar- och paprikamajo

1 dl rapsolja
1 tsk dijonsenap
1 äggula
1 tsk vitvinsvinäger
1 krm malen svartpeppar
1/2 tsk paprikapulver
1 krm salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi1052 KJ / 251 kCal
Fett21 g
Salt0.8 g
Kolhydrater13 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Grillade lammracks med grekiska smaker
Betyg 4.7 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Filorullar med fetaost och mynta
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammspett med örtsmör och äppeltsatsiki
Betyg 3.2 av 5.
102 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tacodipp
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Plockiga fetabiffar
Betyg 2.9 av 5.
148 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grekisk bowl
Betyg 4.2 av 5.
19 personer har röstat
Under 60 min att tillaga