Rostad potatis med peppar- och paprikamajo
Många gånger är det enkla också det godaste. Rosta en lite mer karaktärsfull potatissort, exempelvis amandine, och smaksätt på medelhavsvis med oregano, citron och olivolja. Dippa i en pepprig paprikamajonnäs och dröm dig bort till en soldränkt grekisk taverna!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016
Ingredienser
6 bufféportioner
Rostad potatis
ca 450 g potatis (gärna amandine)
1 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl hackad oregano
3 msk olivolja
1/2 tsk salt
Peppar- och paprikamajo
1 dl rapsolja
1 tsk dijonsenap
1 äggula
1 tsk vitvinsvinäger
1 krm malen svartpeppar
1/2 tsk paprikapulver
1 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1052 KJ / 251 kCal
Fett21 g
Salt0.8 g
Kolhydrater13 g
Protein2 g
Kommentarer