Rostad potatis med peppar- och paprikamajo
Många gånger är det enkla också det godaste. Rosta en lite mer karaktärsfull potatissort, exempelvis amandine, och smaksätt på medelhavsvis med oregano, citron och olivolja. Dippa i en pepprig paprikamajonnäs och dröm dig bort till en soldränkt grekisk taverna!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016
Ingredienser
6 bufféportioner
Rostad potatis
ca 450 g potatis (gärna amandine)
1 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl hackad oregano
3 msk olivolja
1/2 tsk salt
Peppar- och paprikamajo
1 dl rapsolja
1 tsk dijonsenap
1 äggula
1 tsk vitvinsvinäger
1 krm malen svartpeppar
1/2 tsk paprikapulver
1 krm salt
För alla
Rostad potatis
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Peppar- och paprikamajo
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.
Gör så här
Tips
Utgå från rumsvarma ingredienser. Det minskar risken för att majonnäsen ska skära sig.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1052 KJ / 251 kCal
Fett21 g
Salt0.8 g
Kolhydrater13 g
Protein2 g
Kommentarer