Rostad potatis med peppar- och paprikamajo

Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
0
Rostad potatis med peppar- och paprikamajo

Många gånger är det enkla också det godaste. Rosta en lite mer karaktärsfull potatissort, exempelvis amandine, och smaksätt på medelhavsvis med oregano, citron och olivolja. Dippa i en pepprig paprikamajonnäs och dröm dig bort till en soldränkt grekisk taverna!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Rostad potatis med peppar- och paprikamajo

Ingredienser

6 bufféportioner

Rostad potatis

ca 450 g  potatis (gärna amandine)
1 msk  finrivet citronskal
2 msk  färskpressad citronjuice
1/2 dl  hackad oregano
3 msk  olivolja
1/2 tsk  salt

Peppar- och paprikamajo

1 dl  rapsolja
1 tsk  dijonsenap
1   äggula
1 tsk  vitvinsvinäger
1 krm  malen svartpeppar
1/2 tsk  paprikapulver
1 krm  salt

För alla

Rostad potatis
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Peppar- och paprikamajo

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Utgå från rumsvarma ingredienser. Det minskar risken för att majonnäsen ska skära sig.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1052 KJ / 251 kCal
Fett21 g
Salt0.8 g
Kolhydrater13 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Filorullar med fetaost och mynta
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade lammracks med grekiska smaker
Betyg 4.7 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tacodipp
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tacopirog med broccoli och halloumi
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grekisk sallad med zoodles
Betyg 3.2 av 5.
127 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Inkokt lax med mandelstekt sparris och dillmajonnäs
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga