UNDER 45 MIN | Medel

Rostad potatis med peppar- och paprikamajo

Många gånger är det enkla också det godaste. Rosta en lite mer karaktärsfull potatissort, exempelvis amandine, och smaksätt på medelhavsvis med oregano, citron och olivolja. Dippa i en pepprig paprikamajonnäs och dröm dig bort till en soldränkt grekisk taverna!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta fram ingredienserna till majonnäsen i god tid så de blir rumsvarma.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Potatis: Dela potatisarna på längden. Blanda med olja och salt.
  4. Lägg potatisarna på en ugnsplåt med snittytan upp. Rosta dem i ugnen tills de är mjuka och fått färg, ca 25 minuter.
  5. Blanda citronskal och –juice med olja och oregano.
  6. Majonnäs: Vispa ihop allt utom oljan i en bunke. 
  7. Tillsätt oljan i en tunn stråle, lite i taget, under vispning.
  8. Potatis: Häll dressingen över potatisen vid servering. Garnera ev. med färsk oregano.

För alla (rostad potatis)

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

För alla (peppar- och paprikamajo)

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.

Tips

Utgå från rumsvarma ingredienser. Det minskar risken för att majonnäsen ska skära sig.

Ingredienser

Portioner: 6 bufféportioner
Rostad potatis
  • ca 450 g potatis (gärna amandine)
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 dl hackad oregano
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
Peppar- och paprikamajo
  • 1 dl rapsolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 äggula
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 krm salt

Näringsvärde
Per portion

Energi 1052 kJ / 251 kCal