Rostad paprikasallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rostad paprikasallad

Denna smakrika sallad gör du av lime, olivolja, sardellfiléer, basilikablad och härliga, rostade strimlor av paprika. Servera din vackra, rostade paprikasallad med till exempel grillade, smaskiga fläskkotletter.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på grill, högsta värme.
  2. Dela paprikorna. Lägg dem på en ugnsplåt, pensla lätt med olja. Rosta paprikorna högst upp i ugnen tills de får stora svarta fläckar.
  3. Lägg paprikan i en skål och täck med plastfilm eller aluminiumfolie. Låt stå i 20 minuter.
  4. Pilla därefter försiktigt bort skalet, rensa bort kärnor och fäste. Skär paprikan i grova strimlor.
  5. Blanda dem försiktigt i en skål med juicen från halva mängden lime, skalfria skivor av resterande mängd lime, olivolja, sardellfiléer samt rivna basilikablad. Smaksätt med nymalen svartpeppar och salt. Gott till grillade fläskotletter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 röda paprikor
  • olja
  • 2 lime
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 ask raka sardellfiléer (à 50 g)
  • 10 rivna basilikablad
  • nymalen svartpeppar
  • salt
Lägg till i inköpslistan