Rostad majssoppa med bönspread och nachos
En ljuvlig krämig majssoppa där kokosmjölkens milda sötma gifter sig fint med den heta sambal oeleken och buljongens mustighet. Servera med krispiga nachochips och den spiskumminsdoftande bönröran.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2020
Ingredienser
4 portioner
450 g frysta majskorn
1 bakpotatis (à ca 300 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 tsk curry
1 tsk sambal oelek
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
400 ml kokosmjölk
salt
peppar
saften av 1/2 lime
1/2 kruka koriander
Bönspread
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
2 msk vatten
1/2 msk olivolja
saften av 1/2 lime
1 tsk spiskummin
200 g nachos
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3144 KJ / 752 kCal
Fett40 g
Salt3.98 g
Kolhydrater73 g
Protein16 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkel att göra och väl värt att göra igen. Tips; sila bort de tråkiga majsskalen
Maria
2024-01-27Soppan var riktigt god, men man får vara försiktig när man rostar majsen som lätt bränner vid. Min soppa blev ljusbrun men smakade gott ändå. Bönröran smakade inte mycket, saknade kryddning.
Lena
2020-11-27