Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rosmarin- och äppelkotletter

Ett lättlagat recept på rosmarin- och äppelkotletter. Du steker och kryddar kotletterna med rosmarin och häller sedan på äppeljuice och äppelcidervinäger. Servera med potatis och kokta grönsaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gör några snitt i kanten på fläskkotletterna så att de ligger plant under stekning. Smält margarin eller smör i en stekpanna.
  2. Lägg i kotletterna och stek dem 3 minuter per sida. Krydda med rosmarin, svartpeppar och salt.
  3. Häll äppeljuice blandad med äppelcidervinäger och smulad köttbuljongtärning vid sidan av kotletterna.
  4. Tillsätt lök och äpplen skurna i klyftor. Låt puttra ett par min under lock. Red ev av såsen med ev maizenaredning (för ljusa såser). Servera med kokt färskpotatis och kokta grönsaker.

Tips

Lägg gärna några kvistar färsk rosmarin på kotletterna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 fläskkotletter
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 tsk rosmarin
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 3 dl färdigblandad äppeljuice
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 gul lök
  • 2 urkärnade äpplen
  • ev 2 msk maizenaredning
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare